• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Gezond snacken levert sterk bedrijfsimago op

Gepubliceerd op: 22-09-2017

Als werkgever wil je graag dat je werknemers gezond zijn. Gezonde medewerkers zijn minder vaak afwezig door ziekte, klagen minder, en tonen meer betrokkenheid in hun werk. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw medewerkers door gezond eten geïnspireerd raken, toch die vette slappe hap uit de kantine of machine op het werk te laten staan?

 

Als organisatie wil je goed en gezond zorgen voor je personeel, zodat zij ook goed voor de klant kunnen zorgen.

 

De beste bedrijfscultuur is om in de toekomst de ongezonde snackautomaat uit de bedrijfskantine te weren. Weg met die chocolade, koolhydraten en niet te verteren producten die je vet maken, aderen dicht doen slibben en door een teveel aan suikers je  alleen maar vermoeid doen maken. Dat laatste wil je als werkgever voorkomen.

 

Jouw organisatie heeft belang bij fitte werknemers op de werkvloer. Mensen die weten wat gezond eten en snacken met hun lichaam én met hun productiviteit doet. Duits onderzoek heeft aangetoond dat medewerkers die overdag gezond eten ruim 25% meer presteren. Daarentegen daalt het ziekteverzuim onder de gezonde snackers met maar liefst 15%.

 

Sportende werknemers, die op hun werk gezond eten, staan aan de top. Niet alleen zijn ze minder vaak afwezig door ziekte of doktersbezoek, ook herstellen ze sneller na ziekte. Niet sportende collega’s hebben daarnaast meer het ‘nakijken’; de sportieve co’s kunnen zelfs meer gaan verdienen dan de non-sporters. Medewerkers met een zittend beroep zijn de grootse risicogroep voor een organisatie. Zij herstellen vaak minder snel na ziekte.

 

Tijd dus om als organisatie een plan op te stellen voor meer werkgeluk en duurzaam gezond geluk op de werkvloer. Want met alleen een extra rondje lopen door het kantoor of in de buitenlucht kom je niet verder. Een beetje sportieve beweging kan geen kwaad, maar de frikandel dubbel mayo of de saucijzenbroodje  laten staan levert dubbel zoveel op voor de organisatie.

 

Er zijn organisaties die hun werknemers in de kerstbonus een fitness-abonnement aanbieden, maar hen vervolgens bij de nieuwjaarsborrel verwelkomen, naast een snackautomaat waar cardiologen van schrikken. Het is het hele pakket. Stress is niet goed, veel zitten ook niet, veel naar een scherm staren is fout, ongelukkig zijn op je werk is not done, onsportief zijn ook, om over vette happen om je trek te stillen op het werk nog maar te zwijgen.

 

Als organisatie moet je veel. Je werknemers moeten meeveren op de crisis, ze moeten de stress de baas zijn, de klant van dienst zijn en nu ook – is beter - de vette ongezonde snack laten staan. Onderzoek heeft aangetoond aan dat een ongezond en stressvol leven zomaar een paar jaar van het leven kan afsnoepen. Werkgevers doen er daarom goed aan ervoor te zorgen dat hun personeelsleden steeds vers fruit en gezonde snacks kunnen eten op het werk. Daarbij hoort natuurlijk een goede promotie van gezonde en uitgebalanceerde voeding en een ruim keuze aanbod. Wellicht is het een idee om gezonde snacks door je werknemers zelf te laten samenstellen. Zo maak je van gezondheid weet teamwork.

 

Maak je van je hele bedrijf een gezond snackende organisatie, dan heeft dat naast minder ziekteverzuim en gemotiveerde medewerkers én stijging van de productiviteit alleen maar meer voordelen, want wist je dat gezonde, fitte en gelukkige werknemers voor een sterk en gezond imago van het bedrijf zorgen?

 

En dat is precies wat de klant wil.

 

Door Karin - Succesbureau.

Door deze healthy site raakte Succesbureau geïnspireerd