• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Karin en Johannes van Succesbureau schrijven regelmatig op diverse regionale en landelijke media. Met een flink netwerk in het Noorden schrijven ze artikelen en columns over bedrijven en organisaties.

 

 

Werkgeluk en de eenzame thuiswerker. 'Mensen hebben mensen nodig'

Werkgeluk en de eenzame thuiswerker. 'Mensen hebben mensen nodig'

Als lid van Healthy Ageing Network Northern Netherlands werd Karin geïnterviewd over hoe belangrijk Werkgeluk en Gelukkig Leiderschap tijdens deze pandemie is, maar ook over de mogelijk wat eenzaam wordende thuiswerker en de risico's van psychische problemen op en buiten de werkvloer. Dat en meer in de rubriek: 'Onder De Leden'.

Gelukkig Leidinggeven - versterk jezelf en je organisatie

Gelukkig Leidinggeven - versterk jezelf en je organisatie

Zeg eens eerlijk: waar wil je als leidinggevende nu echt naartoe? Heb je nagedacht over waar je staat op dit moment? Over hoe je meer zou kunnen groeien in je mooie vak? Borrelt bij jou met regelmaat de vraag op wat er nu precies voor nodig is om jou, je team of organisatie naar een hoger plan te tillen?

Hoog conjunctuur en employee-engagement

Hoog conjunctuur en employee-engagement

Employee-engagement is een centraal punt geworden in het huidige en toekomstige (HR) beleid, Omdat de economie floreert zijn vacatures minder makkelijk ter vervullen. Dus wilt u medewerkers en indirect ook uw klanten tevreden houden dan moet u eerst tevreden en betrokken medewerkers krijgen en als u ze heeft, dan moet u ze zien vast te houden.

De 7 trends voor 2018 op het gebied van Happiness At Work

De 7 trends voor 2018 op het gebied van Happiness At Work

Succesbureau is partner van Het HappinessBureau, dat net als Succesbureau bedrijven en organisaties ondersteunt die het werkgeluk van hun werknemers willen vergroten. In hun zoektocht naar trends voor 2018 op het gebied van werkgeluk is o.a. ons gevraagd hardop mee te denken en onze bijdrage in onderstaand artikel te leveren. Succesbureau verwacht in 2018 grote stappen te zien om medewerkers meer autonomie te geven en zo meer resultaat te behalen en gelukkiger maar zeker ook gezonder op het werk

Succes trends in 2018 maak je samen

Succes trends in 2018 maak je samen

Hoewel we zo rond de feestdagen vaak terugblikken op het afgelopen jaar, nadert 2018 met rasse schreden. En daarmee staan een aantal trends in alle sectoren en beroepen voor de deur. Hoe voorbereid is jouw organisatie voor een tsunami aan veranderingen in 2018, dát is de vraag zo vlak voor de oliebol.

De ondermijnende werknemer; deal with it!

De ondermijnende werknemer; deal with it!

Elke organisatie kent ze. Of minstens één. De rebelse, ondermijnende maar qua werk verder uitstekend functionerende werknemer. De klager. De zeur. Hij heeft altijd moeite met zijn werkplek en is de laatste die het woord ‘respect’ in de mond neemt. Hij trekt zijn wenkbrauw op tegen zijn manager, en ook barst hij bij minste geringste uit zijn vel als het aankomt op het moeten uitvoeren van een opdracht. Eenmaal bezig met de opdracht schijnt er geen vuiltje aan de lucht te zijn met de beroepsmoppe

Invloedrijk leiderschap - wordt 'The Happy Leader'

Invloedrijk leiderschap - wordt 'The Happy Leader'

Invloedrijk leiderschap; wordt ‘the happy leader’ In een recent artikel in de Harvard Business Review, "Connect, then lead", pakken de auteurs Cuddy, Kohut en Neffinger de 500 jaar oude vraag aan: "Is het beter om geliefd of juist gevreesd te worden?" In hun onderzoek ontdekten ze dat het antwoord beide is. Wanneer we anderen beoordelen als leiders, kijken we naar twee kenmerken: hoe lief ze zijn (hun warmte, verbondenheid of betrouwbaarheid) en hoe angstaanjagend ze zijn (hun kracht, keuzevr

Tien gedragskenmerken van gelukkige en succesvolle leiders

Tien gedragskenmerken van gelukkige en succesvolle leiders

De meesten denken dat geluk iets is om ontdekt te worden en iets is om het te vergaren. Maar geluk kan nooit extern worden gevonden. Het is geen bezit om te verwerven en het zijn ook geen reeks voorwaarden, maar meer een gemoedstoestand. De gelukkigste mensen hebben niet noodzakelijk het beste van alles, maar ze hebben geleerd het beste te maken van wat ze hebben. De gelukkigste leiders zijn niet per se gefocust op succes of falen, maar leven vanuit een ander perspectief - en die kijk maakt het verschil.

Wat is Employee Engagement?

Wat is Employee Engagement?

Medewerkersbetrokkenheid is een werkplekbenadering die resulteert in de juiste omstandigheden voor álle medewerkers van een organisatie, om elke dag hun uiterste best te doen. Toegewijd aan de doelen en waarden van hun organisatie zijn ze gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van de organisatie, met een groter gevoel van eigen welzijn. Medewerkersbetrokkenheid is gebaseerd op vertrouwen, integriteit, wederzijdse betrokkenheid en communicatie tussen een organisatie en haar medewerkers.

Succes, geluk en gezond op de werkvloer: Succesbureau helpt duurzaam!

Succes, geluk en gezond op de werkvloer:  Succesbureau helpt duurzaam!

Het zijn vaak de leukste werkgevers, zij die op vrijdagmiddag dozen vol pizza’s laten aanrukken, en voor de nachtploeg de shoarmaschotels bestellen. Laat staan wat er op de bureaus terecht komt aan suikers vanwege taarten en zoetigheden zodra er ook maar iets te vieren valt. Zoet, vet en rijk aan koolhydraten zijn dé grootste concurrenten van de organisatie. De combinatie ongezond eten en (stressvol of juist zittend) werk kunnen tot (ernstige) gezondheidsklachten leiden.

Beste topwerkgever, werkgeluk is een gereedschapskoffer

Beste topwerkgever, werkgeluk is een gereedschapskoffer

Organisaties of bedrijven werken niet vanzelf gelukkig. Het zijn de medewerkers die het doen, en juist de werkgevers en managers die het aanmoedigen. Als je als organisatie niet gaat ‘werkgelukken’, gebeurt er niets. Maar hoe begin je aan geluk op de werkvloer en hoe ga je dat implementeren? Klinkt leuk allemaal, maar hoe ga je na werkgeluk verder? Karin Smalbil van Succesbureau laat tijdens de Masterclass op 21 november in dertien stappen zien dat werkgeluk innoveren is.

Hoe ziet de nieuwe manager van de toekomst er uit? 11 tips!

Hoe ziet de nieuwe manager van de toekomst er uit? 11 tips!

Hoe ‘De Nieuwe Manager’ er in de toekomst uit zal zien is een bijna niet te beantwoorden vraag. Het hangt onder andere af van de bedrijfstak, de levensfase van de organisatie, het type medewerkers en hun ambities. Sterk veralgemeniserend is er een aantal ontwikkelingen waar te nemen wat betreft de manager van de nabije toekomst.

Gezond snacken levert sterk bedrijfsimago op

Gezond snacken levert sterk bedrijfsimago op

Als werkgever wil je graag dat je werknemers gezond zijn. Gezonde medewerkers zijn minder vaak afwezig door ziekte, klagen minder, en tonen meer betrokkenheid in hun werk. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw medewerkers door gezond eten geïnspireerd raken, toch die vette slappe hap uit de kantine of machine op het werk te laten staan?

De zeven steunpilaren van geloofwaardigheid

De zeven steunpilaren van geloofwaardigheid

Wanneer mensen niet geloven in de boodschapper zullen ze ook niet geloven in de boodschap. Mensen moeten de leider geloven voordat ze bereid zijn hem of haar te volgen. Geloofwaardigheid is een meer dan cruciale leiderschapskwaliteit. Wat zijn cruciale factoren die bepalen of iemand geloofwaardig is of niet?

Ruim salaris of duurzaam gelukkig werken

Ruim salaris of duurzaam gelukkig werken

Als werkgever of manager wil je dat jouw medewerkers hun werk daadwerkelijk beter doen. Je wilt ze aansturen naar hogere productiviteit en je wilt minder burn-out ’s op het werk. Daarnaast wil je dat je medewerkers zich gelukkig voelen op het werk dat ze dag in dag uit voor de organisatie doen. Alleen een marktconform salaris blijkt daarbij niet voldoende.

Waarom balans tussen werk en privéleven belangrijk is voor millennials

Waarom balans tussen werk en privéleven belangrijk is voor millennials

De balans tussen werk en privéleven is voor millennials (20 tot 36 jarigen) een van de belangrijkste aspecten van een baan. 83% van de Nederlandse millennials vindt een positieve balans tussen werk en privé essentieel. Uit wereldwijd onderzoek door InSites Consulting blijkt echter dat millennials duidelijk moeite hebben om dit evenwicht te vinden: 65% van de millennials in Nederland geeft aan ontevreden te zijn over de huidige verhouding tussen werk en privéleven.

Gelukkig werken door flexibiliteit te smeden

Gelukkig werken door flexibiliteit te smeden

Het zijn magere tijden als het aankomt op gelukkig werken. Dat laatste gaat het verschil maken. Ruim 1/5e deel van ons leven besteden we aan ons werk. Dan moet het vooral leuk zijn. Daarnaast moet werken ons veel opleveren. Waarom lukt echt gelukkig werken dan eigenlijk maar zo mondjesmaat?

Gelukkig werken: de vier K’s en de absolute win-win

Gelukkig werken: de vier K’s en de absolute win-win

Geef je medewerkers de mogelijkheid om datgene te doen waar ze goed in zijn en je hebt één van de belangrijkste elementen van succes binnen je organisatie te pakken; je benut talent. Talent is datgene doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt. Niet alle talenten zijn direct duidelijk. Onze jeugd speelt een zeer belangrijke rol in het ontwikkelen van talenten, al is het merendeel van ons talent aangeboren.

Krapte op de arbeidsmarkt en waarom medewerkers zo waardevol zijn

Krapte op de arbeidsmarkt en waarom medewerkers zo waardevol zijn

Dankzij de stabiele economische groei stijgt, het aantal banen de komende 1,5 jaar met ruim 225.000 naar zo’n 10,2 miljoen banen in 2018. In een aantal sectoren, zoals de zorg en bouw, wordt de arbeidsmarkt merkbaar krapper. In de sector ICT is de arbeidsmarkt reeds krap. Als werkgevers geen geschikt personeel kunnen vinden, belemmert dit mogelijk de verdere groei van deze sectoren. Dit staat in de landelijke arbeidsmarktprognose 2017-2018 van het UWV.

Motivatie en waardering; de sleutel tot gelukkige werknemers

Motivatie en waardering; de sleutel tot gelukkige werknemers

Motivatie is absolute noodzaak. Verrassend? Welnee. Wanneer je kijkt naar twee belangrijke eigenschappen die consistent worden tentoongesteld door de meest hoge gerangschikte werkplekken in landen als USA. Neem bijvoorbeeld Centraal Indiana. Medewerkers willen zich op prijs gesteld voelen. Met name ‘young millennials’ vinden een gelukkige werkplek veelal belangrijker dan geld. En wat gebeurt er voor moois als mensen zich op hun werk gewaardeerd voelen...