• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat is Employee Engagement?

Gepubliceerd op: 20-11-2017

Medewerkersbetrokkenheid is een werkplekbenadering die resulteert in de juiste omstandigheden voor álle medewerkers van een organisatie, om elke dag hun uiterste best te doen. Toegewijd aan de doelen en waarden van hun organisatie zijn ze gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van de organisatie, met een groter gevoel van eigen welzijn. Medewerkersbetrokkenheid is gebaseerd op vertrouwen, integriteit, wederzijdse betrokkenheid en communicatie tussen een organisatie en haar medewerkers.

Wat betekent werknemersbetrokkenheid voor u als werkgever?

Medewerkersbetrokkenheid gaat over positieve houdingen en gedragingen, die leiden tot verbeterde bedrijfsresultaten. Op een dusdanige manier dat ze elkaar activeren en versterken. Het gaat over onze medewerkers die trots en loyaliteit voelen voor de organisatie, een grote voorstander zijn van de organisatie én voor de klanten graag een stap extra doen om een stuk werk af te maken.


Medewerkersbetrokkenheid gaat over het gebruik maken van de kennis en ideeën van onze medewerkers om onze producten en diensten te verbeteren en om innovatief te zijn over onze manier van werken. Betrokkenheid van medewerkers gaat over het uitspreken van een diepere toewijding van onze medewerkers, zodat het ziekteverzuim vermindert, het aantal ongevallen daalt, conflicten en klachten afnemen en de productiviteit stijgt.


Medewerkersbetrokkenheid gaat over organisatiehandelingen die consistent zijn met de waarden van de organisatie. Het gaat om beloften of een verklaring waarom ze niet kunnen worden waargemaakt.

Wat betekent werknemersbetrokkenheid voor u als werknemer?

Een medewerker die betrokken is staat 's morgens op en denkt: "Geweldig, ik ga werken. Ik weet wat ik vandaag ga doen. Ik heb prachtige ideeën om het heel goed te doen. Ik kijk er naar uit om het team te zien en hen te helpen om vandaag goed te werken."
Medewerkersbetrokkenheid gaat over het begrijpen van iemands rol binnen een organisatie, en energiek zijn op het moment dat het in het doel en de doelstellingen van de organisatie past.


Noor/Smalbil - Succebureau - Betrokkenheid van medewerkers gaat over het hebben van een duidelijk begrip van hoe een organisatie haar doel en doelstellingen vervult. Maar ook hoe het verandert om dat beter te vervullen, en een stem krijgt tijdens zijn reis om ideeën aan te dragen en meningen te uiten, waarmee rekening wordt gehouden als beslissingen worden genomen en gemaakt.


Medewerkersbetrokkenheid gaat erom als volledig lid van het team te worden opgenomen, gericht op duidelijke doelen, vertrouwd en bevoegd. En het gaat om regelmatig en constructieve feedback ontvangen. Tevens gaat het om ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, complimenten krijgen en oprecht erkend te worden voor het behalen van succes.


Betrokken organisaties zijn zij die in het oog springen. Ze hebben sterke en authentieke waarden, met duidelijk bewijs van vertrouwen en eerlijkheid, gebaseerd op wederzijds respect, waar wederzijdse beloften en toezeggingen - tussen werkgevers en werknemers - worden begrepen en tevens worden waargemaakt.

 

Wilt u meten en weten hoe gelukkig en succesvol uw organisatie kan zijn of worden? Neem geheel vrijblijvend contact op met Karin via 06-23 30 13 60 of mail naar karin@succesbureau.nl