• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Succes, geluk en gezond op de werkvloer: Succesbureau helpt duurzaam!

Gepubliceerd op: 16-11-2017

Het zijn vaak de leukste werkgevers, zij die op vrijdagmiddag dozen vol pizza’s laten aanrukken, en voor de nachtploeg de shoarmaschotels bestellen. Laat staan wat er op de bureaus terecht komt aan suikers vanwege taarten en zoetigheden zodra er ook maar iets te vieren valt. Zoet, vet en rijk aan koolhydraten zijn dé grootste concurrenten van de organisatie. De combinatie ongezond eten en (stressvol of juist zittend) werk kunnen tot (ernstige) gezondheidsklachten leiden.

 

Smalbil - Als organisatie je mensen lekker in de watten leggen met een orkaan aan ongezonde producten, zowel op de werkvloer en in bedrijfsrestaurants, levert langzame, vermoeide medewerkers op die minder gefocust zijn, dan medewerkers in bedrijven die tussendoor gezond (én lekker) kunnen lunchen en snacken.

Zoetigheden, suikers, vetten en andere concentratie- en werktempokillers leidt tot meer ziekteverzuim. En een zieke medewerker kost een organisatie al gauw zo’n 250 euro per dag. Tegen een gemiddeld landelijk ziekteverzuim van rond de 4% is dat dus een kostbare zaak.

Johannes Noor en Karin Smalbil van Succesbureau hebben de missie organisaties gelukkiger te maken. Geluk op de werkvloer bestaat voor een groot deel ook uit het beleven van een gezonde werkvloer. Wij geven middels ons eigen ontwikkelde programma Healthy Succes, coaching en (organisatie)adviezen op gebied van werkgeluk, gezond werken, voeding, beweging en stressreductie.

Gezonde voeding draagt duurzaam bij aan arbeidsproductiviteit. Daarom is ons streven om ziekteverzuim middels werkgeluk en gezonde voeding op een hippe, lekkere én creatieve manier aan te pakken.

Twee op de drie Nederlandse medewerkers vindt dat hun werkgever voor een gezond lunchaanbod moet zorgen. Toch gaat 't merendeel van de medewerkers voor een ongezonde lunch/snack. Dat meldt AAFM. “Het bedrijfsleven dubt al jaren over het dan al niet aanbieden van ongezonde producten in bedrijfskantines en –restaurants. Het op een vrij simpele wijze aanpassen van aanbod in organisatie-kantines kan al bijdragen aan minder ziekteverzuim, door ervoor zorg te dragen dat de medewerker nadenkt over wat hij tot zich neemt.”

De gezonde snacker binnen de organisatie hoeven we niet te overtuigen, maar de ongezonde bedrijfssnoeper juist wél. Succesbureau stimuleert medewerkers en werkgevers bewuste én gezonde keuzes te maken met een ruim assortiment aan adviezen, workshops, presentaties én aantrekkelijke – gezonde en gelukkige - producten.

Succesbureau helpt uw organisatie door gelukkig werken te combineren met gezond werken. Keer het om: op een gezonde manier werken, levert niet alleen werkgeluk op maar ook tevreden klanten, en dus meer winst.

Ook weten hoe je de vitaliteit, de gezondheid en het geluk van je werknemers op een duurzame manier kunt vergroten?

Karin van succesbureau komt graag langs bij bedrijven die Healthy Succes willen ontdekken.