• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Tien gedragskenmerken van gelukkige en succesvolle leiders

Gepubliceerd op: 25-11-2017

De meesten denken dat geluk iets is om ontdekt te worden en iets is om het te vergaren. Maar geluk kan nooit extern worden gevonden. Het is geen bezit om te verwerven en het zijn ook geen reeks voorwaarden, maar meer een gemoedstoestand. De gelukkigste mensen hebben niet noodzakelijk het beste van alles, maar ze hebben geleerd het beste te maken van wat ze hebben. De gelukkigste leiders zijn niet per se gefocust op succes of falen, maar leven vanuit een ander perspectief - en die kijk maakt het verschil.

1. Hun leven heeft een doel en betekenis.
Als er een sleutelelement is voor geluk, is het een doel vinden en zinvol maken. Wanneer je je doel nastreeft, breng je betekenis aan alles wat je doet en focus je op wat het belangrijkst voor je is.
2. Ze concentreren zich op positieve gedachten.
Zelfs met identieke levensomstandigheden, besteden ongelukkige mensen tijd aan het nadenken over onplezierige gebeurtenissen in hun leven, terwijl gelukkige mensen de neiging hebben om informatie te zoeken en erop te vertrouwen die hun persoonlijke kijk verlicht. Het vinden van redenen om gelukkig te zijn, bouwt geluk op.
3. Ze beoordelen hun overwinningen en mislukkingen op dezelfde manier.
Ultra competitieve mensen die altijd moeten winnen, genieten uiteindelijk minder van dingen. Als ze verliezen, zijn ze teleurgesteld en als ze winnen, willen ze meer. De gelukkigste mensen beoordelen zichzelf niet door hun winsten en mislukkingen; ze nemen ze zoals ze komen zonder teveel belang aan hen te hechten.
4. Ze bepalen wat belangrijk is.
Als je leven en verwachtingen weerspiegelen wat voor jou het belangrijkst is, is de kans groot dat je redelijk gelukkig bent. Wanneer uw doelen in overeenstemming zijn met uw persoonlijke prioriteiten, brengen zij u een hogere mate van tevredenheid.
5. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen.
Veel van onze gevoelens van tevredenheid of ontevredenheid hebben hun wortels in hoe we onszelf vergelijken met anderen. Wanneer we onszelf vergelijken met degenen die meer hebben, voelen we ons slecht. Wanneer we onszelf vergelijken met degenen die minder hebben, voelen we ons dankbaar - en soms onverdiend. Meet jezelf alleen tegen je eigen waarden en doelen.
6. Ze cultiveren zinvolle relaties.
Relaties zijn gebaseerd op wederzijdse waardering, en de uitwisseling van liefde en genegenheid creëert positieve energie voor beide mensen. Ontspan sluimerende relaties en neem alle kansen om je vriendschapsbasis uit te breiden.
7. Ze investeren in diversiteit.
Net zoals je je organisatie niet wilt beperken tot één project, pin je niet al je doelen op één evenement of element van je leven - of het nu gaat om een promotie op het werk, een perfecte relatie met één persoon of een persoonlijke prestatie . Bouw je dromen en doelen rond de dingen die het belangrijkst voor je zijn en sta jezelf toe te profiteren van de verschillende manieren waarop ze bijdragen aan je leven.
8. Ze groeien voortdurend.
De gelukkigste en meest succesvolle mensen houden nooit op met leren en zich aanpassen. De wereld zal altijd veranderen en het vermogen om nieuwe vaardigheden te leren en goed op verandering te reageren staat centraal in geluk.
9. Ze doen wat ze zeggen dat ze gaan doen.
Niets maakt je enthousiasme af als een half voltooid project of een verwaarloosd engagement. Zelfs als je jezelf in een doodlopende situatie bevindt, houd je je aan je verplichtingen en bind je losse eindjes aan voordat je weggaat.
10. Ze geloven in zichzelf.
Geluk begint met onze gedachten en rimpels naar ons gedrag. Als je geluk wilt in je leiderschap en leven, stop er dan naar te zoeken in prestaties en omstandigheden en begin met het ontwikkelen van de denkwijze van gelukkige mensen.

www.succesbureau.nl