• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Succes trends in 2018 maak je samen

Gepubliceerd op: 27-12-2017

Hoewel we zo rond de feestdagen vaak terugblikken op het afgelopen jaar, nadert 2018 met rasse schreden. En daarmee staan een aantal trends in alle sectoren en beroepen voor de deur. Hoe voorbereid is jouw organisatie voor een tsunami aan veranderingen in 2018, dát is de vraag zo vlak voor de oliebol.

KARIN SMALBIL - Succesbureau zag het afgelopen jaar veel verschuivingen in organisaties. En je hebt het waarschijnlijk zelf al gemerkt in het hart van de organisatie waar je werkt: subtiele veranderingen in je kantoorruimte waardoor je je kunt concentreren op méér. Je baas, die net dat beetje meer bezorgd is over jouw professionele groei en jouw werkgeluk. Misschien heeft hij/zij verrassend onverwacht gevraagd hoe het thuis is. Ook schijnt het net iets makkelijker te zijn om vrij te vragen en staat er onverwacht een gezonde lunch voor je klaar op het werk.

Sterke basis voor vooruitgang

Als managers in staat zijn om effectief te analyseren en te voorspellen zal door verbetering van de loopbaanontwikkeling van de werknemer een productievere en meer loyale medewerker opleveren. Met dit als een sterke basis voor vooruitgang belooft 2018 sommige radicale veranderingen in o.a. het HR-landschap. Met de groeiende invloed van millennials en het toenemende tijdperk van digitalisering, verwachten werknemers een meer boeiende en plezierige werkervaring. 2018 zal ook een jaar zal zijn waar de leiders zich meer concentreren op de ontwikkeling van betrokkenheid-, cultuur-en prestatiebeheer.

Overbrugging kloof tussen teamleiders en seniormanagement

Deze nieuwe focus zal leiders naar tools doen grijpen die hen helpen de ontwikkeling van de ervaring van de werknemer beter te begrijpen en te ondersteunen. Zoals dit uitrolt, zullen dergelijke praktijken hoge zichtbaarheid krijgen in veel andere bedrijven. Organisaties tonen in 2018 een overbrugging van de kloof tussen teamleiders en senior management. Ook zullen meer bestuur teams worden opgericht om te zorgen voor de veiligheid, de gezondheid en privacy van gegevens van werknemers.

Reis naar werkgeluk en werkgezond

Terwijl 2018 veel meer bedrijven deze reis naar werkgeluk invoeren is het slechts de eerste stap. Succes vereist een langdurige periode van inzet en investeringen. Succes doe je samen.

Organisaties zullen middels talent sourcing moeten bouwen aan snelheid en wendbaarheid om werk/projecten naar behoefte met de vereiste vaardigheden bij de juiste werknemer onder te brengen, zodat sneller de noodzakelijke taak kan worden uitgevoerd.

Geweldige manier voor behouden werknemer

Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid werknemers die hebben gewerkt door telewerken tot maar liefst 44%, liefst van 39% in 2012 is gestegen. Flexibel werken zal van een werkgever het nodige vergen, maar daarentegen is het een geweldige manier voor het behoud van gelukkige en gewaardeerde werknemers.

Bedrijven die deze nieuwe uitdagingen in 2018 mogelijk maken zullen rijkelijk worden beloond met een hogere productiviteit en een grotere werknemer loyaliteit.

Karin Smalbil van Succesbureau wensen je vooral een gezond, gelukkig en succesvol 2018 toe.

 

 

 

 

Key Trends